Toernooireglement 2020

 1. Elk team bestaat uit 1 keeper en 4 spelers.

 2. De keeper moet een afwijkend shirt aan, dat niet lijkt op het tenue van het uit- of thuisspelende team. Het moet duidelijk zijn wie de keeper is.

 3. Er mag gedurende de wedstrijd doorlopend worden gewisseld. Let wel, eerst de speler eruit, dan de speler erin.

 4. Alle wedstrijden duren 12 minuten zonder van speelhelft te wisselen. Gezien de krappe tijdplanning loopt de klok direct door met de start van de volgende wedstrijd. Het is dus van belang om tijdig op het veld te staan en na afloop ook direct het veld weer te verlaten. Ook bij blessures loopt de tijd gewoon door. Bij blessures dient de betreffende speler direct uit het veld te worden getild door de leider/trainer en dient de blessurebehandeling buiten het veld plaats te vinden. De EHBO bevindt zich in de zaal bij de rolluiken.

 5. De eerst genoemde ploeg (thuis ploeg) verdedigt het doel aan de kantinezijde, gezien vanuit de ingang naar de speelhal en trapt af.

 6. De keeper mag de bal alleen met zijn handen raken of pakken binnen het strafschopgebied. Dit is de halfronde cirkel met de doorgetrokken streep bij het doel (handbalcirkel).

 7. Bij een terugspeelbal met de voet mag de keeper de bal NIET met zijn handen pakken!

 8. De keeper mag de bal bij een achterbal, hervatting of terugspeelbal NIET uit zijn handen schieten. Een dropkick is wel toegestaan. Als de keeper de bal uit de handen schiet, wordt dit bestraft met een vrije trap, op de stippellijn.

 9. Hands van de keeper is een vrije trap tegen vanaf de stippellijn.

 10. Bij een uitbal wordt de bal op de juiste plaats genomen. Bij een uitbal wordt het spel hervat door in te dribbelen. Let op dat de bal eerst stil moet liggen. Nadat de bal is ingedribbeld kan er direct worden gescoord door de speler die indribbelt.

 11. Bij een vrije trap mag de bal gepasst, ingedribbeld of op doel geschoten worden. Let op dat de bal eerst stil moet liggen.

 12. Bij een corner wordt de bal op de juiste plaats genomen. De bal wordt d.m.v. de voet vanaf de grond het veld ingebracht (schieten, passen of in dribbelen). Let op dat de bal eerst stil moet liggen.

 13. Bij een vrije trap en corner mag er direct op doel worden geschoten. Let op dat de bal eerst stil moet liggen. De aftrap mag niet direct op doel worden geschoten!

 14. Het vormen van een zogenaamd “bokkie” (handen op de boarding en de bal tussen boarding en speler) is niet toegestaan en wordt bestraft met een vrije trap

 15. Bij iedere vrije trap, uitbal en corner dienen de tegenspelers minimaal 3 meter afstand te houden.

 16. Bij te kort afstand nemen bij een vrije trap, uitbal en corner krijgt de speler één keer een waarschuwing en bij de tweede keer krijgt hij 2 minuten tijdstraf.

 17. Raakt de bal in de sporthal het plafond, dan wordt er gewoon doorgespeeld.

 18. Strafschoppen worden genomen vanaf de stippellijn.

 19. Slidings zijn niet toegestaan.

 20. Ter beoordeling aan de scheidsrechters kan een tijdstraf van 2 minuten worden gegeven. Bijvoorbeeld bij grof spel.

 21. De stand van iedere poule wordt bepaald op basis van het aantal wedstrijdpunten, daarna op doelsaldo, vervolgens op doelpunten voor en als laatste op onderling resultaat. Als dit ook gelijk is dan worden er 3 strafschoppen per team genomen (ABAB). Is het na deze 3 strafschoppen nog gelijk, dan wordt er per team om de beurt door andere spelers een strafschop genomen totdat er één winnaar is.

 22. De strafschoppen in de plaats bepalende wedstrijden (b.v. 1e en 2e plaats) worden genomen aan de kantinezijde. De thuisspelende ploeg begint met het nemen van de eerste strafschop en gaat verder via het zogenaamde ABAB principe.

 23. In alle poules gaan de nummers 1 en 2 van elke poule door naar de kruisfinales.

 24. Op vrijdag wordt een kwalificatietoernooi gespeeld waarbij de winnaar van de finale zich plaatst voor het toernooi op zondag.

 25. In de JO12/JO13-poule op zondag worden de nummers 5 tot en met 12 bepaald op basis van punten, doelsaldo en doelpunten voor uit de 2 verschillende poules. De verliezers van de kwartfinales JO12/JO13 eindigen op een gedeelde derde plaats.

 26. Bij gelijke stand in kruisfinales, finales, wedstrijden om de 3e en 4e, 5e en 6e en 7e en 8e plaats, worden er 3 strafschoppen genomen. Blijft het gelijk, dan moeten zij om de  beurt (met andere spelers) een strafschop nemen totdat er een winnaar is. De thuisspelende ploeg begint met het nemen van de eerste strafschop.

 27. Heeft een speler/keeper eenmaal met een team een wedstrijd gespeeld, dan mag deze niet meer uitkomen voor een ander team (ook niet in een ander leeftijdscategorie of op andere toernooidag).

 28. In de hal mag alleen op gym- of sportschoenen gespeeld worden. Schoenen met zwarte zolen zijn verboden. Bij constatering dat er zwarte zolen gebruikt worden, moet de speler het veld direct verlaten! Zorg dat de schoenen schoon zijn en schoon blijven.

 29. Mededelingen betreffende tussen- en eindstanden van de poules worden in de kantine bekend gemaakt via de beamer en worden omgeroepen in de hal.

 30. Reserveshirts (hesjes) zijn aanwezig; indien nodig speelt de eerst genoemde ploeg in reserveshirts.

 31. Het publiek wordt verzocht het speelveld niet te betreden.

 32. Bij gevallen waarin dit reglement niet voorziet, beslist de toernooileiding.

Scheidsrechter.JPG
Scheidsrechter 3.JPG
Scheidsrechter%20Willem_edited.jpg
Scheidsrechter rob.JPG