Vrijdagavond is de 10e  editie van het Old Alkmaar Boardingtoernooi in sporthal De Lelie (Akersloot) van start gegaan met een kwalificatietoernooi voor de JO13 teams uit de omgeving van Akersloot. Na de poulewedstrijden werd er door middel van 2 kruisfinales gestreden om twee tickets voor de wedstrijden op de zondag. Het eerste ticket ging naar Foresters JO13, zij wonnen met 6-1 van AFC’34 JO13. Om het tweede werd ticket gespeeld door ADO’20 JO13 en Kon. HFC JO 13. Kon. HFC was heer en meester en won met 6-0.

 

Op zaterdagochtend werd gestart met de JO9 poule. De spannende finale tussen ADO’20 en Foresters eindigde in een 3-2 overwinning voor ADO’20. Aansluitend werd de JO10/11-poule gespeeld. Na spannende poule wedstrijden ging de finale tussen Vitesse’22 en AFC’34. Na een gelijke stand in de finale was het Vitesse’22 dat de strafschoppen beter nam en hierdoor beslag legde op de 1e plaats. Als laatste was het de beurt aan de teams van de JO11-hoofdklasse. Hier ging de finale tussen Foresters en AFC’34. Foresters was de betere ploeg en won met 3-1.

De  zondag stond het Old Alkmaar Boardingtoernooi geheel in het teken van de JO12/JO13. Dit jaar waren er jeugdteams van AZ, AJAX, FC Utrecht en FC Volendam (allen onder 12) aanwezig en zij namen het op tegen regionale teams van Meervogels’31, FC Uitgeest, Foresters en Kon. HFC (allen JO13). Deze talenten hebben een wervelende voetbalshow laten zien van hoog niveau. Het toernooi werd afgesloten met de finale tussen Foresters en AJAX. Vlak voor de finale was er nog een spectaculaire goochelaarshow. Hierbij werd scheidsrechter Dion Fijma met de wedstrijdbal door goochelaar Roy Huiskens uit een kist getoverd. De finale eindigde in een duidelijke 4-0 voor Foresters en hiermee werden zij  winnaar van het Old Alkmaar Boardingtoernooi 2017. De prijzen werden uitgereikt door AZ-speler Levi Garcia.

 

Naast de finale was de wedstrijd tussen de G-teams van Schagen en Uitgeest een genot om naar te kijken. De wedstrijd was tot de laatste minuut spannend, waarna Uitgeest met 6-5 aan het langste eind trok. De uitslag deed er verder niet toe, het publiek werd uitstekend vermaakt door de meisjes en jongens. Super!

De organisatie van het toernooi kan terugkijken op een uitstekend en sportief verlopen toernooi. Alle spelers, trainers, supporters, vrijwilligers en sponsoren hartelijk dank voor jullie inzet en moeite! 

Wij zien jullie volgend jaar weer! 

Jubileumeditie Old Alkmaar Boardingtoernooi 2017 een groot succes!

Foresters verslaat AJAX in een superfinale.