Boarding 2019

Beste voetballiefhebbers,

Laat ik mij even voorstellen. Ik ben Aad Verduin van AVM Verduin metselwerken en 22 jaar sponsor en één van de organisatoren van het Boardingtoernooi in Akersloot.

Als ik terug ga in de tijd, dan is dit toernooi ooit opgezet om de jeugd ook in de Kerstvakantie te laten voetballen. Dit evenement had toen de naam Riako-Van der Valk Boardingtoernooi. Naast de regio voetbalverenigingen kwamen er later ook bekende Betaal Voetbal Organisaties (BVO’s) bij zoals Ajax, Feyenoord, PSV, Heerenveen en Willem II. Nog later kreeg het toernooi zelfs nog een buitenlands tintje met de topclubs als Borussia Dortmund, Bayern Leverkusen en HSV uit Duitsland en zelfs Lodz uit Polen en KRC Genk uit België hebben ooit meegedaan aan dit goed opgezette toernooi.

In de  wedstrijden die maar 12 minuten duren, gaan de jeugdspelers tot het uiterste, alsof hun leven ervan afhangt en dat is ook een beetje zo, want er zijn diverse scouts aanwezig op dit toernooi. Er zijn al enkele spelers bij een BVO terecht gekomen.

Na 10 jaar dit toernooi op dat niveau volgehouden te hebben, is het stokje overgedragen aan het Regionaal Boardingtoernooi, die nu alweer voor de 12e keer het toernooi organiseert. In eerste instantie was dat met de clubs alleen uit de regio, maar al snel bleek dat het toernooi weer iets naar het oude niveau moest. Clubs zoals AZ, Ajax, FC Volendam en dit jaar ook PSV zijn weer actief op het toernooi en daar is de organisatie uiteraard erg trots op!

Als ik na al die jaren nog steeds tijdens het toernooi in de sporthal De Lelie rondloop en als ik dan kijk en zie  hoeveel plezier deze mannetjes hebben in de omgebouwde sporthal, die in een ware voetbalarena is veranderd met een boarding die rondom bedrukt is met sponsoren, dan kunnen wij alleen maar trots zijn dat wij dit toernooi weer hebben kunnen realiseren.

Moet ik ook niet vergeten dat dit toernooi ook niet kan worden gespeeld zonder de vele vrijwilligers, hoofdsponsor Old Alkmaar en alle andere sponsoren die er ieder jaar weer bij zijn.

 

Bedankt.

Iedereen een fijn en sportief weekend toegewenst.

Aad Verduin

AVM Verduin metselwerken